Har du varmeanlegg i huset med en Oljekjele må du vite dette:Fossilt brensel blir forbudt fra 2020!


Fra 2020 er det ikke lengre lov å bruke fossil olje eller parafin til oppvarming av boliger i Norge. Da er det på tide å konvertere til varmepumpe, som henter energi fra jordvarme eller fra luft. Dette vil gi betydelig lavere kostnader til oppvarming og varmtvann.

Det gis inntil 50 000 kr i tilskudd fra Enova, og du kan regne med 75- 85 % lavere energiforbruk til oppvarming og varmtvann i årene som kommer.
I tillegg vil man få en miljøvennlig oppvarming som også øker boligens verdi.

Enova støtten halveres i 2019 og kuttes helt fra 2020, så det er på tide å komme i gang.

Vi har over 20 års erfaring med varmepumper, vi dimensjonerer anlegg ut ifra byggets varmebehov. Byggeår og eventuelle utbedringer legges til grunn for effektbehovet. Vi ser gjerne at du oppgir forbruk av olje og energi til oppvarming og varmtvann i tillegg.

Har du et radiatoranlegg vil dette ofte kunne konverteres til et lavtemperaturanlegg uten utskiftinger. Men noen ganger kan man måtte bytte en eller flere radiatorer til større modeller eller til viftekonvektorer.

Selv om man ikke har vannbårent varmeanlegg pr i dag, kan man i mange tilfeller forholdsvis enkelt lage et system med viftekonvektorer som kan stå for grunnoppvarmingen i bygget.

Det beste alternativet er en væske vann varmepumpe som henter energien fra borehull i fjell eller for eksempel en jord kollektor. Fordelen ved disse er at de gir like mye energi uansett hvor lav utetemperaturen er. Dette fordi at temperaturen i bakken er så å si lik nesten hele året.

Velger man en luft vann varmepumpe vil man i tillegg måtte ha en 100% backup løsning, for eksempel en el-kjele. Dette fordi en luft vann varmepumpe vil gi lite effekt, ved lave utetemperaturer. Luft vann varmepumper er best egnet der det ikke er mulig å bore energihull.

https://www.bosch-climate.no/oljefri-2020/

Har du spørsmål?

Fyll inn skjema så tar vi kontakt med deg for en uforpliktende samtale..